Auto masz na czy po gwarancji?
Co robić z Morel Tempo 6
Zwiń
X
-
Co robić z Morel Tempo 6
Ostatnio wygłuszyłem dzwi dynamatem i zainstalowałem Morel Tempo 6 na dystansach MDF. Teraz przymierzam się do wzmacniacza bo wydaje mi się, że potrzeba. Jakość dźwięku nie poprawiła się bardzo dużo. Czy to spowodowane jest gównianym wzmacniaczem zintegrowanym w SWINGU ? Czy dużo poprawi zewnętrzny wzmak ? Jakie są wasze typy ? nie chcę wydawać kroci - kilka stówek to maks bo auto służbowe. Czy wyprowadzał ktoś pre-out ze SWINGA ? Pomożecie ?
-
-
kwak410, oczywista że radio, albo zapodaj wzmaka zewnętrznego, o ile swing ma wyjście, nie wiem. Ale obawiam, się, że jakość z samego swinga może być średnia dźwięku, więc pewnie należy wymienić radyjo i zapodać wzmaka.
p.s. Chociaż na chłopski rozum powinno być lepiej po wytłumieniu i na morelach, nawet na swingu samym
Komentarz
-
-
sew1981, nie mówiłem, że nie jest lepiej. Mówiłem tylko że sie bardzo dużo nie poprawiło. Swinga jakoś nie chcę zmieniać. Wyjścia nie ma, ale chcę najpierw zobaczyć jak będzie grało z "dorobionym" wyjściem i wzmacniaczem. Mówicie, że będzie diametralna poprawa przy dołożeniu wzmaka ? Zagrają dynamiczniej i precyzyjniej czy tylko głośniej ? Co kupić za kilka stów ?
Komentarz
-
-
Coś co ma HI-Input, bo jak sadze po powyzszych postach RCA nie da się z tego wyprowadzić? Można się też bawić dalej, zrobić wyjście optyczne i problem jakości znika. Procesor do zestrojenia i obsługi sygnału, wzmacniacz, zmiana głośników na lepsze i uciecha z dzwieku w aucieRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
kwak410,
Jeżeli nie chcesz wymianiac radia, to zainstaluj konwerter RCA i przez niego puść sygnał do wzmacniacza. Morele potrzebują mocy, a SWING (czy jakiekolwiek inne radio seryjne im jej nie dostarczą). Jeżeli chcesz, żeby Morele lepiej zagrały, to wzmak jest niezbędny. Jeżeli chcesz, żeby zagraly dobrze, to trzeba wymienić radio na coś lepszego, jeśli chodzi o jakość sygnału wyjściowego.
[ Dodano: Sob 11 Sie, 12 10:29 ]
Zagrają dynamiczniej i precyzyjniej czy tylko głośniej ?
Co kupić za kilka stów ?Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
adaś, a czy ten konwerter do naprawdę dobra rzecz ? naczytałem się już i opinie różne. Używałeś? Mowią, że szumi, że to, że tamto. Do wzmacniacza wg mnie wchodzi sygnał z zakłóceniami ze wzmaka z radia + zakłócenia z konwertera. Jak już to może lepiej wzmak z wejściem głośnikowym - w sumie konstrukcyjnie to samo ale może jak z jednej firmy to lepiej zestrojone ?? nie wiem.
Dobra używka to jakie stajnie ?
Komentarz
-
-
czy ten konwerter do naprawdę dobra rzecz ?
Jeśli chodzi o wzmacniacze do Moreli, to musisz poczytać co jest polecane - lub tutaj ktoś doradzi. Później zweryfikujesz to z ofertą używek i coś wybierzesz. Ja szukałem głośników pod moj wzmacniacz m-dimension jr 4-300 i do Moreli był on trochę za słaby. Oczywiście mowa tutaj o pełnym wykorzystaniu potencjału głośników.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
Komentarz
-
-
Nexus6, a tam tanich....jakie one tanie? tanie to są soniawki hehe
Myślę,że te morele wcale aż takie tragiczne nie są, może wymienione przez Ciebie grają lepiej, masz doświadczenia. Ale w porównaniu do serii głośniki morela za 700 złotych zestaw też powinien dużo lepiej grać. Zresztą czytałem recenzje i przeglądałem w necie, i nie wychodzi wcale na to że to "nie gra".
A do autora mam propozycje. Jak już wsadziłeś lepsze głośniki, to zrób pożadny wzmak na odpowiedniej jednostce sterującej obsługującej wzmaka, a nie kombinacje alpejskie Chcesz mieć ori radio skodowskie to sprzedaj swinga i kup wyższy model z obsługą Bo myślę, że jakość dźwięku też jest niższa niż wyższych modeli, a nie moc. Więc ja jednak pozbył bym się radia, a nie głośników.Albo zadowolił tym co jest i tyle :wink:
Komentarz
-
-
Już dawno nie siedziałem w temacie z braku czasu, ale ostatnio przeglądając aukcje znalazłem takie cudo za małą kasę :
Wystarczy na przodzik! Znam te piecyki i są naprawdę fajne jak za tą kasę !Radio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
Z tego co pamiętam Tempo potrzebują 60W i więcej przy 4ohmach na stronę. Ten wzmacniacz bedzie za słaby. Oczywiście zagra lepiej niż seria ... ale lepiej niż seria, to zagra wszystkoJest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
Komentarz
-
-
... pewnie to jest solidne 50W :diabelski_usmiechJest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
Komentarz
-
-
WITAM DO SPRZEDANIA MAM WZMACNIACZ SONY BEZ TYLNEJ OBUDOWY IBEZ KABLI SPRAWNY POLECAM <-- jak Ci ją ktoś dorobi... poczekałbym, aż się coś trafi...
Wejdź na www.strefacaraudio.pl na forum w dziale sprzedam. Tam można coś ciekawego trafić.Radio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
A tutaj, to czy przypadkiem nie poszli na łatwiznę z tym wygłuszeniem?
This website is dedicated to people like you! We spend more and more time behind the wheel let us enjoy this moment. If you think that the factory made audio system in
Mam do nich niedaleko i się zastanawiam czy to nie są jacyś amatorzy.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Komentarz